Tulin tänään töihin viikon tauon jälkeen. Herääminen oli kamalaa ja heti oli nälkä! Nälkää ei ole menneellä viikolla juuri tuntenut. Nyt on hyvä hetki syödä lounaaksi kevyemmin, mutta nyt maha kurnii!

Joulukuu_7%20018-normal.jpg

Jouluruokien välissä tein pitkään himoamani unikonsiemen kakun. Söin sellaista kerran kaverin luona ja sain reseptinkin, mutta olen hukannut sen jo vuosia sitten. Tämän löysin jostain lehdestä. Kakusta tuli valtava! Ensi kerralla teen sen "normaaliin" kakkuvuokaan - suureen sellaiseen - tai kahteen pitkulaiseen. Mutta hyvää tämä on. Lime antaa kakulle ihanan maun ja unikonsiemenet rapsuvat hampaissa kivasti.

Joulukuu_7%20027-normal.jpg

Limetinmakuinen unikkokakku

200 g voita

5 dl sokeria (laitoin osaksi raakaruokosokeria)

4 munaa

2 dl maitoa

7 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

1 rkl raastettua limetinkuorta

3/4 dl unikonsiemeniä

Kuorrutus:

1 dl limettimehua

2 dl sokeria

1 rkl raastettua limetinkuorta

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten seokseeen. Sekoita joukkoon maito. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää ne taikinaan.

Nostele varovasti (en kyllä ollut varovainen!) limetinkuori sekä unikonsiemenet muiden aineiden joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti.

Kuorrutus: Kuumenna limettimehua ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri sulaa. Kumoa kakku ja pistele siihen reikiä hammastikulla tai haarukalla. Kaada limettikuorrutus hitaasti kakun päälle niin, että se imeytyy kakun sisään (en saanut kaikkea imeytettyä). Koristele ohueksi raastetulla limetinkuorella.