Ostin uuden Lekúen kakkuvuoan, joten pakkohan sitä oli kokeilla. Päätin tehdä vanhan tutun seitsemän minuutin kakun pienillä lisämausteilla.

4 munaa 
3 dl sokeria 
200 g pehmeää huoneenlämpöistä voita

1/2 dl unikonsiemeniä

3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria 
1½ dl vehnäjauhoja
2 dl ohrakasta (alkuperäisessä ohjeessa käytettiin perunajauhoja)

Laitoin kaikki ainekset kulhoon (myös raastetun sitruunankuoren) ja vatkasin 7 minuuttia. Aiemmin olen lisännyt mausteen vasta vatkattuun taikinaan, mutta nyt kokeilin näin. Jaoin taikinan kolmeen pieneen somaan kakkuvuokaan ja paistoin kiertoilmalla 170 asteessa noin 45 minuuttia.

Vein uudessa vuoassa tehdyn kakun töihin. Melkein kaikki koputtivat vuokaa varovasti, kun luulivat sen olevan metallia. Seuraavaksi ihmeteltiin, onko sen alla jotain... Oli siellä - ja kaikki meni!

Touko3%20004.jpgTouko3%20005.jpgTouko3%20009.jpgTouko3%20010.jpgTouko3%20011.jpg