Tänään oli lääkärillä käyntipäivä, joten pidin vapaata töistä. Ensin piti herätä kuuden jälkeen antamaan Mellille kilpirauhaslääke. Sitten koirat ulos ja minä hammaslääkäriin; reikiä nolla!

Sitten kotiin aamiaiselle ja koirat autoon. Nyt oli Mellin vuoro käydä lääkärissä. Mellillä on kilpirauhasen vajaatoimintaa ja siksi arvot pitää katsastaa vuosittain verikokeesta. Samalla saadaan vuodeksi resepti. Mellihän oli kuin vanha tekijä; odotushuoneessa tutistiin ja kurkittiin jokainen potilas, hoitohuoneessa tutistiin, mutta annettiin verinäyte ilman yhtäkään säpsähdystä. Kaikki muuten kunnossa! Painokin pysynyt kurissa ja Melli ihannemitoissa suuresta ruokahalusta huolimatta.

Koska olin kotona, päätin tehdä hieman aikaa vaativamman ruoan. Uunissa valmistui kermaisat vuohenjuustoperunat (pienempi vuoka aurajuustolla, koska toinen tytär INHOAA vuohenjuustoa) ja pannulla paistoin kasvispihvit. Niihin silppusin perunaa, bataattia, kukkakaalia, purjoa, sipulia, valkosipulia ja maustoin suolalla ja pippurilla noin suunnilleen. Sekaan laitoin myös auringonkukan siemeniä, noin 1.5 dl vehnäjauhoja ja neljä kananmunaa. Paistoin öljyn ja voin seoksella ja laitoin uuniin odottamaan perunoiden valmistumista.

Lisukkeeksi sekoitin kermaviiliin mausteita ja lehtipersiljaa. Nam!

Marras2%20887.jpgMarras2%20888.jpgMarras2%20889.jpgMarras2%20892.jpgMarras2%20896.jpg