Olen ollut ihan kosmisen väsynyt viime aikoina. Osin unisuus johtuu raskaasta työvaiheesta, osin varmasti siitepölyallergiasta. Kävin tyttären kanssa lauantaina pyöräilemässä hänen työpaikalleen ja takaisin, yhteensä 24 km. Alkumatkasta kastuttiin, matkalla oli myös satanut lunta, välillä paistoi aurinkokin. Matka oli ylämäkeä ja alamäkeä, ihan mukava reitti ja koko matka pyöräteitä.

Kun reissusta selvittiin, lähdettiin syömään kiinalaiseen. Sen verran olin kai kylmennyt pyöräilyssä, että hytisin kylmästä muuten paitsi syömisen ajan. Kun tultiin taas kotiin, menin "päiväunille"; nukuin kaksi tuntia iltakahdeksaan asti! Ilta meni ihan pöllyssä. Ei ollut kyllä hankalaa nukahtaa sitten yöunillekin - voisin nukkua melkein koko päivän!

Sunnuntaina sitten tein sämpylöitä, koska puuroa oli jäänyt töistä yli. Mies teki paneer-juustoa, josta jäi jäljelle hera, jonka käytin taikinaan. Jauhoina tällä kertaa speltti-, ja Rouheista sämpyläjauhoa. Mukaan lisäsin myös seesaminsiemeniä. Seesaminsiemenet antoivat ihanan paahtuneen maun täyteläisiin sämpyihin.

Toukokuu_14%20005-normal.jpgToukokuu_14%20006-normal.jpgToukokuu_14%20012-normal.jpg