Jotenkin on viime aikoina sormet syyhynneet korujen tekoon ja perjantai-iltana otinkin kasan helmiä eteeni ja aloin tehdä. Jatkoin vielä lauantainakin.

Saan aina välillä anopilta rikki menneitä koruja tai korun pätkiä. Tämänkin kelta-harmaan sain kahtena kappaleena. Alkuperäisessä koru oli solmittu, nyt tein sen vaijeriin. Helmien järjestyksen pidin samana kuin alkuperäisessäkin.

Lokakuu1%20006-normal.jpg

Sitten mieleni teki punaista, vaikka jotenkin oranssi miellyttää minua tällä hetkellä vielä enemmän.

Lokakuu1%20009-normal.jpg

Tein vielä kaksi mosaiikkikorua. Toiseen tuli oranssisävyinen kivi, jonka ympärille pikkuriikkisiä millefioreja. Tähän ajattelin kokeilla kirjasta oppimaani; sekoitan keltaista tai oranssia akryylimaalia saumalaastiin. Miten pystyinkään tekemään näin keväisen korun syksyllä?! Toisesta tuli punainen: keskelle isompi millefiori ja ympärille leikkasin punaisista neliömikrokeramiikkamosaiikeista kolmioita. Tälle teen mustan sauman. Tein kolmannenkin korun, mutta siitä ei ole vielä kuvaa.

Lokakuu1%20016-normal.jpg

Lokakuu1%20014-normal.jpg

Vein tulevaa mosaiikki-iltaa ajatellen omistamani mosaiikkikirjat töihin, jossa selailin niitä itsekin. Kannatti viedä, sillä opin jostain kirjasta juuri tuon akryylimaalin ja saumalaastin sekoittamisen. Värikavalkadi laajeni juuri räjähdysmäisesti!