Yö meni kaikkea muuta kuin nukkuessa. Halla oli levoton ja herätti minut miljoona kertaa. Aamusella päätin nousta ja aloittaa päivän leipomiset. Täytyy nukkua päiväunet, etten aivan uuvahda.

Niin siinä sitten kävi, että tein uuden satsin Unelmia. Eilen kun selkäni käänsin, oli keksejä kadonnut herkkusuihin. Tällä kertaa tein pienempiä ja sain aikaiseksi 80 kappaletta. Tytär koristeli osan kekseistä Brunbergin tummalla suklaalla.

Toukokuu_13%20002-normal.jpgToukokuu_13%20001-normal.jpg

Tänään tein vielä Hillokoristeiset kauranapit:

n. 7.5 dl (n. 260 g) kaurasuurimoita

2 dl (170 g) hienoa sokeria

1 tl leivinjauhetta

200 g voita

1 dl (60 g) vehnäjauhoja

Koristeluun 3 - 4 rkl kirsikka- tai vadelmahilloa (käytin vadelmamarmeladia).

1. Sekoita kaurasuurimot, sokeri ja leivinjauhe kulhossa. Nypi rasva joukkoon ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kaada se pöydälle ja sekoita jauhot joukkoon (minusta tämä on turha vaihe, sekoitin kulhossa).

2. Leivo taikina tangoksi (en tehnyt näin, vaan otin taas suoraan taikinasta sopivan määrän ja tein pyörylöiksi) ja leikkaa se n. 50 palaksi. Leivo palat pikku pyörylöiksi. Pane ne vähintään 4 cm päähän toisistaan leivinpaperille pellille. Tee joka pyörylään pieni syvennys ja täytä se hillolla.

3. Kypsennä pikkuleivät 160 asteisessa uunissa 8 - 12 min/pelti.

Ohjeessa myös neuvottiin paistamaan koekeksi, mutta tätä en ole ikinä tehnyt ja hyvin ovat onnistuneet.

Toukokuu_13%20004-normal.jpg

Sitten tein valmiiksi yhden viiden munan ja yhden kuuden munan täytekakkupohjan. Huomenna sitten täytän ne ja lauantaiaamuna koristelen. Toivottavasti saan nukutuksi seuraavat kaksi yötä...