Tänä vuonna on paljon pihlajanmarjoja. Äitini teki joskus nelisenkymmentä vuotta sitten pihlajanmarjahyytelöä, josta tykkäsin kovasti. Nyt päätin tehdä itse! Meillä kasvaa pihassa makeapihlaja, jossa en ole aiemmin edes nähnyt marjoja. Mutta se johtuu siitä, etten ole tajunnut niiden olemassaoloa, koska ne ovat niin tummia! Ja kyllä ne linnuillekin maistuu.

Nyt keräsimme kumpiakin marjoja.

Syys6%20011-normal.jpg

Pihlajanmarjoja on nopea kerätä, mutta putsaamisessa menee aikaa! Nyt putsasimme reilun kilon, johon lisäsin 4 dl vettä ja keitin reilut puoli tuntia - kunnes marjat olivat pehmenneet.

Pusersin marjat siivilän läpi. Lisäsin paketillisen Hillo- ja marmeladisokeria, mutta koska makeus ei ihan riittänyt, mies punnitsi vielä hillosokeria niin, että hillosta/marmeladista tuli noin 50% sokeripitoisuudeltaan.

Syys6%20012-normal.jpg

Kauniin väristä tuli! Vielä en ole tätä kylmänä maistanut (mies on ja kehui). Haaveilen hyvästä juustosta, jonka lisukkeeksi tätä otan!